top of page
Ara
  • fsevki

Medeniyet İttifakı

Yazmasam olmaz, çeşitli komplo seneryolarına meraklıyım ülkemle ilgili. Medeniyetler ittifakı uluslararası bir kuruma dönüşüp RTE nin de başkanlığı bugün benim nazarımda tescillendi. Varmış da ben merak edip ciddiyetini araştırmamışım diyelim. Bize ulaşan şablonu medeniyet bilinci ile nesiller yetiştirmek.


Pür dikkat izlemeye çalıştım notlar alarak anlamaya çalışarak. Sayın profesörün söylemleri aşağı yukarı özümüzde varolan farklı kültürleri birlikte yaşatma modelini yeniden canlandıralım yaklaşımı. Bizim bilmediğimiz bir şey değil. Dünya tarihini öğrenirken doğu batı iletişimi, İslam medeniyetinin yeri, batının ne olduğu vs. Yeni anlayışı hakim kılmak dediği zaten bizim olan ama bizde kalan bir olgu. Birleşmiş Milletlere sunulup İspanya desteklemiş 128 ülke üye olmuş, 45 ülkeye de biz çekilen belgeseli izletmişiz. Vay vay vay... Neyin yeniden keşfi gülünesi durum. Bu İslamiyetle bilgili olan güruh sanırım bu bilgilere sonradan matuf oldu, onun heyecanıyla keşif cezbesi yaşıyor.

Belgeseli izledik. Göbekli tepenin avcı topluluğundan ilk yerleşik düzene geçişin belgesi olduğundan başlayıp malum bilim ve bilgideki gelişmeler İstanbulun fethi, T.C. yok. Mustafa Kemal yok. Türkiye kurularak sanki bu medeniyete başkaldırmış. Konstantipol diyor, Ermeniler millet-i sadıka dan "canımıza kastetmeye" evrildi diyor. Asıl pompaladığı Türküz, şuyuz buyuz demeyin, Abdülhamit in yapmak istediği İslam birlikteliği -ki hristiyan ve yahudiler birlikte yaşayabiliyormuş- ile medeniyetleri ittifak ettirecekmişiz. Amerika da birisi medeniyetleri çatıştırmış da ondan...


Gaflet, dalalet ve hıyanet.... Medeniyetin dayanakları sayılırkene de, dinden, çoğulculuktan, bilim ve teknoloji ilerlemesinden, değerler eğitiminden bahsediyor şahsiyet. Anadolu pek çok uygarlığın beşiği,elbette. Yakıp yıkan kim? Hitit, Sümer diye sahip çıkan kim? Alma akıl bu kadar iğreti durur. Kendi köklerinde yeşermeyen fikirler Amerikan veya evrensel emperyalist düşünür ve uygulayıcılarının akıllarıyla bize elbise biçmeye kalkışıyorsunuz. Kültür bölgeselmiş, medeniyet evrensel... Medeniyet kendi kültüründe köklenmediğinde bugün olan oluyor. Parababaları neyi pompalıyorlarsa öyle giyiniyor, yaşıyor, seviyor ve istiyoruz. Kendi köklerimizden beslensek güzele herkes selam durur, şapka çıkarır. Bizimki güzelse ki en güzeli Türk toplum katmanının islamiyetle taçlanarak en ideal toplum yaşantısını kurar niteliğine kavuşmuş olduğunu teslim edersiniz. Ve evrensel olarak dünya bunları sonradan keşefedegelmektedir. Öyle olduğu halde tereciye tere satmak isteyenleri, yoğurdu alıp meyveler katarak yaldızlı ambalajlayıp bize yeni ürün diye kakalamaya benzer.


Üzüldüm enerji ve paramızın akıtıldığı bu medeniyet nehri uydurukçasına. Sende derya deniz var iken sen git nehir ile avun yetin.



14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

MASALIM

bottom of page